请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录,快人一步

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录,快人一步

西班牙瓦伦西亚柠檬树住宅

2021-10-20 发布
首页 / 设计类 958 0 0

Iterare

积分:19

私信

柠檬树住宅位于西班牙瓦伦西亚市,是对地中海日照的诠释,是自然与文化背景的典范。


住宅外观 House appearance


住宅的设计沿用了传统的地中海庭院模式,粉刷过的院墙将房屋围住,光线从院墙照射进来,与外界气候相关联;同时也将气候变化引入室内和居住空间的体验感中。

The house embraces the ancestral mechanism of the Mediterranean courtyard, confined and defined by whitewashed walls that overflow with light, to relate to the climate and introduce it into the interiors and into the experience of inhabiting the space.


光线从院墙照射进来 Light came in from the courtyard wall



在室内也能感知外界气候、光线的变化 Even indoors, it can sense the changes of external climate and light


通过这种方式,光线掠过庭院的墙壁,影子在白天持续移动,时间的流逝也因此变得生动可见。

In this way, light flows through the courtyard´s walls, making the flow of time visible through the sustained movement of the shadows during the day.


白天阴影的持续移动 Sustained movement of the shadows during the day


设计柠檬树住宅的初衷在于成为一处淡化时间概念的场所,现代生活里充斥了各种信息、通知,而在这里生活节奏得以放慢。从这个意义来说,对项目的设计是将人的行动限制在必要的范围内。

The house aims to be a timeless place, where the pace of contemporary life, full of information, notifications, etc., slows down. In this sense, the attitude towards the project is to limit the actions to the essential.

项目的空间性由单个核心部分定义,该核心部分在一楼组织所有功能(结构、仓库、卫生间、楼梯),无需分隔,使楼层平面流线顺畅。

The spatiality of the project is defined by a single core piece that on the ground floor organizes all the functions (structure, storage, restroom, staircase) without the need for divisions, allowing the floor plan to flow.


一层客厅 Living room on the ground floor



书房 Study


厨房 Kitchen



楼梯 Staircase


房屋的材料使用,经过深思熟虑力求简化,以实现住宅的目标明确。噪音被减弱以引起对光线和时间流逝的关注。整个住宅采用的材料只有三种:石头、玻璃和木头。
The materiality is a deliberate exercise in simplification that allows for a focused project. Noise is reduced to draw attention to light and the flow of time. The materials are only three: stone, glass and wood.


住宅内部 Interior ©David Zarzoso



石头、玻璃和木头材料 Stone, glass and wood materials



木门材料 Wooden door material


所有的项目设计决策都从居住体验出发。各个开口的布置基于通过光影的移动来体现时间流逝的考虑,住宅布局考虑了空间之间的路径与互联,自然通风将瓦伦西亚的微风引入所有房间。住宅是基于触觉式设计。

All project decisions have to do with the experience of inhabiting. The openings are placed thinking of experiencing the pace of time through the movement of light and shadows, the layout takes into account the paths and the interconnection between spaces, and the cross ventilation introduces the soft breeze of Valencia in all rooms. The house is based on a haptic design.


自然通风将瓦伦西亚的微风引入所有房间 The cross ventilation introduces the soft breeze of Valencia in all rooms





庭院内种有柠檬树 A lemon tree is planted in the courtyard


项目图纸


一层平面 Ground floor plan



二层平面 First floor plan

Iterare

积分:19

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则