请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

Matt Gibson Architecture Design | 作家之屋

2020-07-27 发布
首页 / 作品 1038 0 0

chlayyb

积分:3025

私信


通过和自然的亲密接触
获得最灵动的写作奥秘
专为作家设计的
灵感小屋

-作家之屋-
Writers Shed

MGAD_Shed_®smg_565.jpg
“作家之屋”近景

“作家之屋”隐藏于一个装饰朴素,设计简约的私人花园中——它为富有创造力的作家们提供了一个独立而安静的工作空间。
Camouflaged and nestled into a modest residential garden, the Writers Shed provides an isolated workspace for a creative writer.

MGAD_Shed_®smg_611.jpg
“作家之屋”近景

这一栋附属建筑位于墨尔本东南部一个安静,绿树成荫的住宅区很少使用的后街;将自己伪装在花园景观和边界围栏之间的小屋,实际上与周遭的景观巧妙地融为了一体——它是花园生活的一部分,而不是强加于上面的多余之物。
The outbuilding sits in the seldom utilised back corner of the block, located in a quiet, leafy residential suburb in Melbourne's South East. Masqueradingitself amongst the garden landscape and boundary fences the shed is one withthe landscape – a living part of the garden rather than an imposition on it.

MGAD_Shed_®smg_628.jpg
“作家之屋”近景

通过与景观花园设计师本·斯科特(Ben Scott)的合作设计,小屋成功地被波士顿常春藤覆盖,并伴随种植茂密翠绿的观赏植物。铺有布帘的工作区随着步入小屋而逐渐展现在眼前,它空间宽敞,结构简单;人们的视线能够穿过框窗望向屋外的花园。镜面门道则通向屋后的青石巷道,为作家交接作品和访客拜访等互动,提供了第二种选择。
The successful coverage of Boston Ivy, accompanied by a collection oflush, verdant plantings was developed in collaboration with Landscape GardenDesigner Ben Scott. Stepping inside, a generous and simple ply clad workspace reveals itself, with a framed window looking back to the garden. A mirrored doorway opens out to the rear bluestone laneway providing an option for deliveries and access.

MGAD_Shed_®smg_648.jpg
“作家之屋”近景

作家坐在办公桌内,在绿植的掩映下能够一览无余地窥见花园和远处的房屋——毫无疑问这便是设计者的用意,让人们通过这种方式体验其内在独有的隐秘乐趣;只有十平方米的空间,却被充分利用而划分为10a级结构,从而允许采用更经济的建筑规划方法——提出相对而言更简单,技术含量低,价格适中且结构合理的解决方案。
Sitting inside at the desk there's a certain inherent delight inbunkering down to look out to the garden and house beyond. The ten square meterspace was sized to fall into a Class 10a structure, allowing economicalbuilding and planning methods and a rather simple, low-tech, modestly-pricedand modestly-constructed solution.

MGAD_Shed_®smg_579.jpg
“作家之屋”内景

MGAD_Shed_®smg_601.jpg
“作家之屋”内景

设计师选择使用由混凝土板的支撑的工程木质地板,多层复合墙面,外部用轧制丁醇“防湿服”密封——隔热的同时又能够防水。
A concrete slab supports engineered timber flooring, ply clad stud walls,sealed on the exterior with a rolled Butynol 'wet-suit' that both insulates andwaterproofs.

MGAD_Shed_®smg_635 2.jpg
“作家之屋”内景

人们工作和生活方式,正为了不断适应持续发展的环境和技术而变化;传统观念在不断受到挑战,同时却也有源源不断的新机遇出现着;要平衡过度激化、人口稠密和频繁接触的工作场所,往往需要一种“解药”。大多数人现代生活的大部分时间,都将在这些地方度过。也有着越来越多的人选择在不同的地方工作,他们拒绝使用刚性且密封的开放型办公室,从而享受更自然更自由的环境;而作为一个独立而灵活的工作空间,作家之屋提供了一个更私密的私人化空间,以补偿、映射和充实使用者的想象力。
An antidote is often needed to balance the overstimulating, populous andconstantly-contactable workplaces where we spend much of our modern lives. Morepeople are opting to work from a variety of locations, sometimes rejecting therigid and sealed open plan office for the benefits of more natural surroundings.As a detached and flexible workspace, the Writer's Shed provides an intimateprivate space to recoup, reflect and recharge the imagination.As the ways we work and live continue to adapt and change to our environment and technology, traditional notions are challenged and new opportunities appear.

MGAD_Shed_®smg_650.jpg
“作家之屋”内景

可持续声明Sustainability statement
作家之屋采用被动式位置定向和交叉通风技术,从而减少了对机器化加热和冷却的需求。墙壁和天花板空腔的隔热效果很好,而玻璃则是双层低辐射玻璃;它亦使用了可持续材料——房屋内部完全包覆于以可再生和可持续种植作为材料提取的环松胶合板中(通过AFS和FSC认证);轻质无毒的丁炔橡胶膜,则具有极其出色的热性能。此外,波士顿常春藤的致密生长还为房屋本身提供了自行主动遮阳的属性;作家之屋的房屋设计最大程度地利用了场地的优势,尤其是在花园方面。其天窗,立窗和玻璃门的特定位置为紧凑的空间带来了更为精致的光线和氛围。
The Writer’s shed usespassive techniques of site orientation and cross-ventilation, reducing the needfor mechanical heating and cooling. The walls and ceiling cavities are well insulated,while glazing is double-glazed Low-E glass. Sustainable materialshave been used - the interior is entirely clad in renewable and sustainableplantation-sourced Hoop Pine plywood panels (AFS and FSC Certified).  The lightweight, non-toxic, Butynol rubbermembrane has excellent thermal properties, additionally aided by the densegrowth of the Boston Ivy, providing the shed with self-shading properties. The design maximisesthe utilisation of the site and especially the engagement with garden aspects.The specific placement of the skylight, window and glazed door bring a refinedand considered quality of light and ambiance to the compact space.

项目名称:作家之屋
摄影支持:Shannon McGrath
建筑/室内设计:Matt Gibson Architecture + Design
主创设计师:Matt Gibson
建筑设计师:Wei-an Lim
项目架构师:Cassie Southon
景观设计师:Ben Scott
工程建造师:Warwick Construction
项目位置:Melbourne, Australia

Name of project: Writer’s Shed
Photography: ShannonMcGrath
Architecture and Interior Design by Matt Gibson Architecture + Design
Matt Gibson (Principal Architect)
Wei-an Lim (Design Architect)
Cassie Southon (Project Architect)
Landscape Architecture: Ben Scott
Builder: Warwick Construction
Location: Melbourne, Australia

chlayyb

积分:3025

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则