请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

Am Design Architects, Time Architects, CTA Creative Architects | AM小屋

2020-07-30 发布
首页 / 作品 1104 0 0

chlayyb

积分:3025

私信

野趣天地间
原生起居中

-AM小屋-
AM HOUSE
注:该项目由3个工作室(Am Design 建筑师,时间建筑师,CTA| Creative Architects)合作设计
Note: This project isdesigned by 3 studios (AmDesign Architects, Time Architects, CTA | CreativeArchitects)

02-CTA-Am house-ex (23).jpg
Am小屋远景

02-CTA-Am house-ex (14).jpg
Am小屋近景

02-CTA-Am house-ex (15).jpg
Am小屋近景

02-CTA-Am house-ex (18).jpg
Am小屋近景

AM小屋项目,提供给人们真正触碰自然,感受自然,回归宁静的居住体验:站立于郁葱茂盛的庭院之中,能够使身心得到真正的放松;站在小屋的门廊边上,能够聆听到自然的声音和天然的旋律;在这里,人们可以触碰树叶最动人的绿色和天空最纯净的蓝色;在这里,人们可以重新拥抱思想的平静和内心的安宁;在这里,自然,家,以及人类本身,彼此融合,成为和谐而完整的一体。
In the middle of a lushgarden, relaxing and listening to the melody and sound of nature on the porch. Is that where you can feel the green of leaves and the blue of sky, where youcan feel the peace of mind and inner calm. Here, nature – home– human beingsare integrated to each other and became ONE.

02-CTA-Am house-ex (6).jpg
Am小屋内景

02-CTA-Am house-ex (1).jpg
Am小屋内景

该项目是由三位出色的年轻建筑师(现在拥有3个工作室)合作诞生的作品。这座花园住宅建在隆安省芹宜县的3500平方米土地上,从胡志明市第七区驾车到此处仅需45分钟。房屋所有者住在第7区的公寓中,作为一家大型公司的营销总监,一直承受着巨大的工作压力,因此一直以来的居住愿景,便是希望有一个能使自己重新感受到平和心绪,愉悦生活的地方;在那里,所有来自外部世界的忧虑都会被过滤消除,从而使居住者重归内心平静、和谐的状态,同时为继续生活而蓄足能量。
The project is a product of 3young architects (now with 3 studios). The garden house is built on a 3,500 sq.m of land in Can Giuoc, Long An province. It takes 45 minutes driving fromDistrict 7, Ho Chi Minh city. The owner is living in an apartment in District7. He is a marketing director for a large corporation. He copes with stress andunder pressure at work all the time. Therefore, he always wants to have a peacefuland joyful place where he can put the worries of the world away to find outpeace of mind, cultivate harmony and regenerate energy.

02-CTA-Am house-ex (5).jpg
Am小屋内景

这一处建筑设计项目包含五座单独构筑的空间体,它们被随机排列整合于巨大的茅草屋顶之下,同时被安置于紧邻湖泊的位置。设计师巧妙地利用分割空间体块的方式,从建筑物的内部和外部分别创造出截然不同的景观;除此之外,它亦为每处空间体内部提供了自然通风和自然采光。
The building is designed with5 separate blocks that is arranged randomly under a big thatched roof and rightnext to a lake. Using splitting blocks that creates diverse views from bothinside and outside of the building. Furthermore, it provides naturalventilation and natural day lighting to every space.

01-CTA-Am house-in (25).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (23).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (21).jpg
Am小屋内景

薄钢板屋面系统的外部由茅草屋顶系统覆盖——后者是越南西南部地区标志性建筑的特色之一;而这种传统结合创新的搭建方式创造了一种人与生态达到更为友好亲密的可持续化功能,进一步促使建筑物融入周围的自然环境。
The sheet steel roofingsystem is covered by a thatched roofing system that is a signature architectureof Southwest Vietnam. It creates an eco-friendly and intimate feature thathelps the building integrated into nature.

01-CTA-Am house-in (20).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (24).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (16).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (9).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (5).jpg
Am小屋内景

而在钢板屋顶系统下,设计师设计建造了用木质饰面材料制成的天花板系统。除此之外,由于三层的屋面系统,使得建筑本身可以减少消耗的热量,同时保持建筑的室内温度始终低于室外温度,从而提供给居住者更舒适的体验。
Under the sheet steel roofingsystem, there is a ceiling system with wooden finishing material. Because of 03layouts of roofing system, the building can reduce heat and keep indoortemperature lower than outdoor by itself.

01-CTA-Am house-in (1).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (2).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (6).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (10).jpg
Am小屋内景

01-CTA-Am house-in (18).jpg
Am小屋内景

02-CTA-Am house-ex (20).jpg
Am小屋内景

木制天花板系统的油漆与木制内衬混凝土墙选择了相同的颜色;同时与地板相似,设计师建造了与内衬木混凝土墙颜色(手工木纹混凝土板)相似的颜色。另外,在没有选择瓷砖地板的前提下,设计师使用水泥地面打磨以降低成本,并保证人们在地板上行走时可以感到更舒适的感知体验。
The wooden ceiling system ispainted as the same color as the wood-lined concrete wall. Like the floor, wecreated similar color as the wood-lined concrete wall color (the handmadewoodgrain concrete boards). And without using tile flooring, we used to grindconcrete floor to reduce the costs and make people feel comfortable whilewalking on the floor.

01-CTA-Am house-in (12).jpg
Am小屋内景

房屋之中所有元素都由设计师刻意选择了相似的颜色和表面纹理,从而创造出一个不单单只是具有安静和平的空间风格,同时还能与周围的自然景观实现极高的协调感和匹配度。
The similarity of color andsurface texture of all elements in the house that creates a quiet and peacefulspace that harmonizes with its surrounding landscape.

02-CTA-Am house-ex (9).jpg
Am小屋内景

除屋顶系统外,设计师还设计出可让房屋中间的区域获得更多的日光的沟槽。其次,借助这一沟槽,居住于此处的人们可以充分感受、并意识到太阳的天体运动。湖景的设计与房屋两侧的地板采取相同的设计概念和建造原则——功能是景观设计方面的一大生态友好型元素,可在炎热的夏季降低人们使用房屋时所造成的消耗热量。
Along with the roofingsystem, there is a slot to get more daylight for the area in the middle of thehouse. Besides, thanks to that slot, people can feel and be aware of themovement of the sun throughout a day. The large lake is designed as the samecode as the floor that border along both sides of the house. That feature is aneco-friendly element of landscape design and reduces heat for the house duringhot summer day.

02-CTA-Am house-ex (17).jpg
Am小屋外景

02-CTA-Am house-ex (25).jpg
Am小屋近景

基于最初建筑起源的灵感和主题,设计师在建筑物中采取了相当多元的解决方案,同时将热量,自然通风,对比度,色彩统一性,材料感和建筑策略完美地结合起来,并将自然进一步融入人们的日常生活之中。
Based on the idea of the origin,in the building, we used a combination of solutions against heat, natureventilation, contrast and unity of color, senses of material and architecturestrategy to incorporate nature into the daily life.

01-CTA-Am house-in (15).jpg
Am小屋内景

毫无疑问的是,Am House被定义为一个能回归平静,重获快乐和自由的居所;人们可以在这里度过一个远离尘世,逃离忧虑的周末,得到身心宁静的同时,亦可以重建再生继续生活和工作的热情和能量。
Am House has been defined as apeaceful, joyful and freedom place where clients can put the worries of theworld away to find out peace of mind, cultivate harmony and regenerate energyin every weekend.

03-CTA-Am house-illu- (1).jpg
Am小屋侧视图

03-CTA-Am house-illu- (5).jpg
Am小屋手绘稿
03-CTA-Am house-illu-1-2-Flr plan.jpg
Am小屋平面图

03-CTA-Am house-illu- (2).jpg
Am小屋手绘稿

03-CTA-Am house-illu- (3).jpg
Am小屋手绘稿

03-CTA-Am house-illu- (4).jpg
Am小屋手绘稿


项目位置: Can Giuoc, Long AnProvince
项目总面积: 184 sqm
建筑团队:Nguyen Huu Duy, NguyenDuy, Bui The Long (AmDesign Architects, Time Architects, CTA | CreativeArchitects)
完成年份: 2017
项目楼层:01 floor
施工负责:Local foreman andmasons. Betonlab – Concrete finishing
室内建设:Kim Quoc Co., Ltd
供应商:TOTO Sanitary. Viet NhatGlass. Xingfa Aluminium Profiles Doors and Windows. Philips Lighting. DaikinAir Conditioning Solutions. Tôn Hoa Sen/ Hoa Sen Group Steel Sheet. Hoa PhatGroup Steel Pipe. Ha Tien Cement
摄影支持:Hiroyuki Oki

Location: Can Giuoc, Long AnProvince
Ground Floor Area (GFA): 184sqm
Architects:Nguyen Huu Duy,Nguyen Duy, Bui The Long (AmDesign Architects, Time Architects, CTA | CreativeArchitects )
Year completed: 2017
Storey:01 floor
Construction:Local foremanand masons. Betonlab – Concrete finishing
Interior construction:KimQuoc Co., Ltd
Suppliers:TOTO Sanitary. VietNhat Glass. Xingfa Aluminium Profiles Doors and Windows. Philips Lighting.Daikin Air Conditioning Solutions. Tôn Hoa Sen/ Hoa Sen Group Steel Sheet. HoaPhat Group Steel Pipe. Ha Tien Cement
Photographs:Hiroyuki Oki


chlayyb

积分:3025

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则