请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

"Schwitzhütte" Sweat Lodge

2020-11-16 发布
首页 / 设计类 1821 0 0

PaulJohann

积分:7

私信

Fitting on a small, standard car trailer, the sauna hut can be transported even to places that are difficult to access. By setting the sauna down, it is uncoupled from the trailer and lowered using the attachable swivel outriggers. In this way, the furniture can be located, levelled and adapted to the respective topography and brought to a comfortable entrance height.
image3.jpeg image4.jpeg image5.jpeg image8.jpeg image10.jpeg image12.jpeg

Through a low entrance door you enter the sauna room. This is formed by two bodies pushed into each other along the axes of movement. The upright body with skylights helps to straighten and orientate oneself when entering and leaving the building. The lying body increases the floor space limited by the trailer and forms the side benches. The resulting false ceiling and low lintel keep the warm air low inside. The floor plan is divided into three areas, one of them is for the stove and its accessories, the larger remaining area can host up to four people.

image1.jpg image13.jpg image14.jpg image15.jpg image16.jpg image17.jpg image18.jpg image19.jpg image20.jpg image21.jpg image22.jpg image23.jpg image24.jpg image25.jpg image26.jpg

The main focus of this design is the handling of the building material wood, taking into account the material’s typical properties. There are no synthetic materials used – only wood, metal and glass. The intensive study of the material made it possible to develop a solid wood construction, which meets the requirements of a characteristic sauna, with optimal weight reduction.

The main construction uses only two different solid wood diameters: the spruce square timber profile as the supporting skeleton of the structure and the relatively thin Douglas fir board, which forms the wall and thus the breathable skin of the room body. The complex processing of both profiles results in an interplay of an articulated tongs frame in which the wall boards, held by inserted burr strips, are integrated in a stabilizing manner.

Once again, the standing plank profile, held in place by the inserted burr strip, takes on a supporting function and transfers the vertical loads to the two main supports. The relatively high shrinkage and swelling behaviour of the wood to be expected as a result of extreme fluctuations in humidity and temperature has been taken into account and is thus constructively compensated by the mobility of the boards along the ridge strip joint. A slotted hole connection on the ceiling clamp enables the false ceiling to be lowered through readjustment. This restores the joint tightness and stability of the overall construction if required.

The boards are rough sawn and slightly sanded indoors, otherwise untreated. On the outside an old Japanese wood preservation method („Shou Sugi Ban“) is used to protect the horizontally arranged wall boards against rain and sun. The flame treatment of the surface, brushing off the charred wood components and the final oiling of the still warm boards ensures a durable and natural impregnation. The resulting black colouring additionally accentuates the contrast between interior and exterior.


image3.png

PaulJohann

积分:7

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则