请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

Sweet Garden Concept Sweet and Pastry Store

2020-12-29 发布
首页 / 设计类 727 0 0

ADD

积分:14

私信

该空间在纵向上被现有的0.5m高差分割,同时宽度逐渐减小。这些现有元素被整合到设计中,标志着动线与休息区之间的划分。一件钢家具设计了多重功能,比如成为楼梯、长凳以及承载室内橄榄树,它弥合了两个空间之间的高差。动态三角形的装置悬浮在地面上,在两侧提供了不稳定的宽度问题的解决方案。因此,它加强了观众的视角,提供了一个更长的商店的错觉,同时,它成为主要概念的表达元素载体,即“estia”。游客们聚集在种植的橄榄树周围,橄榄树作为古老的、原始的火苗中心,也作为德尔菲地形的参考。
The space which was commissioned for reconstruction is divided longitudinally by an existing height difference of 0.5m while at the same time its width is gradually decreasing. These already existing facts were integrated into the design, signaling the programmatic division between circulation/preparation and sitting area. A steel piece of furniture designed to play a multi-role as a staircase, a sitting bench and a receptor for an indoor olive tree bridges the height gap between the two spaces. The dynamic triangle shaped form of the steel bench-receptor-stair which hovers above the ground on both its sides offers the solution to the issue of the volatile width. Thus, it intensifies the perspective of the viewer offering the illusion of a shop larger in length, while at the same time it becomes the expressive element-bearer of the main concept, that of the “estia”. The visitors gather around the planted olive tree which in that case serves as the archaic, primordial fiery center of the ancient dwelling and as a reference to the topos of Delphi.

image2.jpg image1.jpg image3.jpg image4.jpg image5.jpg image6.jpg image7.jpg image8.jpg

As a result, the steel bench unravels in space as a stair-floor, rises and stretches to become a bench and pot for the tree and tackling successfully spatial, aesthetic and design issues like a silent protagonist. The preservation of the rock masonry as a neutral background and its indirect lighting through hidden led tapes along the wooden shelves that span its length create a sense of length and unity along the store. The showcase and counter benches form an L shape which embraces the visitor on his/her entrance while their cladding with green marble creates a silent color agreement between them and the olive tree. The surgical use of indirect led lighting accentuates the design details and materiality following the geometry of the roof and the structure.   
image9.jpg image10.jpg image11.jpg image12.jpg image13.jpg image14.jpg image15.jpg image16.jpg image17.jpg image18.jpg image19.jpg image20.jpg image21.jpg


ADD

积分:14

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则