请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

园冶杯参赛作品 | Stilt Studio:印尼巴厘岛树屋C

2021-09-22 发布
首页 / 作品 119 0 0

史如玉

积分:78

私信

本帖最后由 史如玉 于 2021-9-23 10:25 编辑

01 树屋C立面 Treehouse C elevation ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

​树屋C立面 Treehouse C elevation ©Arley Mardo eikonstudios.com

经过4个月的施工,Stillt事务所高兴地宣布在巴厘岛乌布镇的首个树屋C原型建成开放。

After only 4 months of construction time, Stilt Studios is happy to announce the opening of our first wooden prototype of Treehouse C in Ubud, Bali.

02 树屋C立面 Treehouse C elevation ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

树屋C立面 Treehouse C elevation ©Arley Mardo eikonstudios.com

树屋C位于贝内斯达南村,临近印度尼西亚巴厘岛乌布镇。自20世纪30年代以来,它一直以艺术家的村庄知名。

This wooden Treehouse C is located in Penestanan, a village just outside the town of Ubud, in Bali, Indonesia. It has been known as an artist's village since the 1930s.

从该地区步行15分钟可以到达乌布镇中心。嵌入茂盛稻田里的树屋C,被舒适的餐厅和酒吧所环绕,是个生活水平很高的安静地区。树屋属于武吉萨里这个小住宅区的一部分。

The area is a 15-minute walking distance to Ubud center. Surrounded by cozy restaurants & bar scenes while at the same time embedded into lush rice fields, it is a quiet area with a high living standard. The Treehouse is part of a little housing community called Bukit Sari.

03 茂盛稻田里的树屋C Treehouse C is embedded into lush rice fields ©Arley Mardo.jpg

茂盛稻田里的树屋C Treehouse C is embedded into lush rice fields ©Arley Mardo eikonstudios.com

像工作室A至C一样,树屋C结构原则的核心要素是一个由4根立柱组成的构件,它的底部由楼梯支撑,顶部通过坚固钢缆悬连着天花板和地板。

Like our studios A to C, the structural principle of the wooden Treehouse C consists of a core element that is made of 4 vertical columns, braced by a staircase, that suspends both the ceiling and the floor plane with firm steel cables spanning from that core.

这将减少整个建筑的构件截面和建筑部件。除了形成影响建筑的令人难忘的悬停外观外,树屋C的指导性结构原则还允许在平面上创建细长的带有细窗框的玻璃面,不需要承载除自身荷载以外的任何东西。

This results in the reduction of member cross-sections and building parts for the entire building. Our guiding structural principle allows, next to impacting the building’s memorable hovering appearance, a plane field to create slender facades with thin window frames and panels that do not need to carry anything else but their own load.

04 带有细窗框的长立面 Slender facade with thin window frames ©Arley Mardo eikon.jpg

带有细窗框的长立面 Slender facade with thin window frames ©Arley Mardo eikonstudios.com

05 由楼梯支撑 Braced by a staircase ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

由楼梯支撑 Braced by a staircase ©Arley Mardo eikonstudios.com

本次树屋C的布局不同于此前于2020年10月在布杜克发布的树屋C。新的建筑单元没有周围开放空间和角落露台,而是分成了一个带起居区的厨房和一个带休息区的宽敞卧室。两个区域通过浴室连接。

The layout of the studio differs from the previous Treehouse C in Buduk published in October 2020. Instead of one open space all around and a corner terrace, this unit is divided into a kitchen with a living area and a spacious bedroom with a sitting area. Both areas are connected through the bathroom.

06 从餐厅望向室外 Look out from the dining room ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

从餐厅望向室外 Look out from the dining room ©Arley Mardo eikonstudios.com

07 厨房 Kitchen ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

厨房 Kitchen ©Arley Mardo eikonstudios.com

08 餐厅与起居室  Dining room and living room ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

餐厅与起居室  Dining room and living room ©Arley Mardo eikonstudios.com

09 带休息区的宽敞卧室 A spacious bedroom with a sitting area ©Arley Mardo eikon.jpg

带休息区的宽敞卧室 A spacious bedroom with a sitting area ©Arley Mardo eikonstudios.com

10 卧室里的休息区 A sitting area in the bedroom ©Arley Mardo eikonstudios.com.jpg

卧室里的休息区 A sitting area in the bedroom ©Arley Mardo eikonstudios.com

12 从卧室看向浴室和起居室 View from bedroom to bathroom and living room ©Arley .jpg

从卧室看向浴室和起居室 View from bedroom to bathroom and living room ©Arley Mardo eikonstudios.com

该建筑单元占地64平米,可容纳2-4人,并提供了迷人的稻田景观——晴天时,你可以看到太阳从阿贡山后面升起。

The unit fits 2-4 people easily on a 64 ㎡ space and it provides a stunning view over the rice fields–on clear days you can witness the sun rising behind Mount Agung.

13 餐厅窗外的日出和稻田景色 Sunrise and rice fields outside the dining room wind.jpg

餐厅窗外的日出和稻田景色 Sunrise and rice fields outside the dining room window ©Arley Mardo eikonstudios.com

树屋C周围的花园层次由True Nature Nusantara设计和实施,这是一家位于巴厘岛的再生景观设计咨询公司,专门使用永续种植设计原则来创建可食用的景观。他们的负责人Bodhi Denton说,“这个花园的目标是创造一个梦幻般的野生迷宫,由低维护和五颜六色的多年生植物和树木组成,有隐蔽的地方可以坐下来欣赏附近稻田的景色。”花园里满是鲜花、热带观赏植物、可食用水果和草本植物。在一个角落里甚至还有个小池塘。

The surrounding garden system was designed and executed by True Nature Nusantara, a Bali-based regenerative landscape design consultancy that specializes in using permaculture design principles to create edible landscapes. Their director, Bodhi Denton, said "The goal with this garden was to create a dreamy and wild labyrinth of low-maintenance and colorful perennial plants and trees, with hidden away places to sit and enjoy the view of the adjacent rice fields." The gardens are full of flowers, tropical ornamental plants, edible fruits, and herbs. It even features a small pond at one of the corners.

14 从起居室看窗外的稻田景色 A view of the rice fields from the living room windo.jpg

从起居室看窗外的稻田景色 A view of the rice fields from the living room window ©Arley Mardo eikonstudios.com

15 从餐厅看室外花园 View of outdoor garden from dining room ©Arley Mardo eikons.jpg

从餐厅看室外花园 View of outdoor garden from dining room ©Arley Mardo eikonstudios.com

16 从卧室看室外花园 View of outdoor garden from bed room ©Arley Mardo eikonstud.jpg

从卧室看室外花园 View of outdoor garden from bed room ©Arley Mardo eikonstudios.com

项目图纸

17 平面图 Floor plan ©Stilt Studios.jpg

平面图 Floor plan ©Stilt Studios

18 立面图01 Elevation 01 ©Stilt Studios.jpg

立面图01 Elevation 01 ©Stilt Studios

19 立面图02 Elevation 02 ©Stilt Studios.jpg

立面图02 Elevation 02 ©Stilt Studios

20 立面图03 Elevation 03 ©Stilt Studios.jpg

立面图03 Elevation 03 ©Stilt Studios

21 立面图04 Elevation 04 ©Stilt Studios.jpg

立面图04 Elevation 04 ©Stilt Studios

22 剖面图A-A sectionA-A ©Stilt Studios.jpg

剖面图A-A SectionA-A ©Stilt Studios

项目名称:树屋C
项目类型:住宅、工作室、旅馆
项目地点:印尼 巴厘岛
项目面积:64 m²
建筑设计:Stilt事务所
结构设计:Alexis Dornier
景观设计:True Nature Nusantara
建成时间:2021年5月
图片版权:Arley Mardo eikonstudios.com

Project Name: Treehouse C
Category: residential, studio, hospitality
Project Location: Ubud, Bali
Size: 64 m²
Architect design: Stilt Studios
Architectural design: Alexis Dornier
Landscape design: True Nature Nusantara
Completion time: completed May 2021
Photo credits: Arley Mardo eikonstudios.com

史如玉

积分:78

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则