请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

Edward Rojas Arquitectos | Abovedada桶形拱顶住宅

2021-10-08 发布
首页 / 作品 244 0 0

shiruyu

积分:177

私信

01 各体量相互连接,顶部有桶形拱顶,面向壮丽的景观 The interconnected volumes cro.jpg

各体量相互连接,顶部有桶形拱顶,面向壮丽的景观 The interconnected volumes crowned with barrel vaults facing the magnificent landscape ©Antonella Torti

项目描述
Project Description

Abovedada桶形拱顶之家位于高地之上,有充足的阳光和非凡的景观视野。它是由一套功能明确的单元模块组合而成,各模块顶部有桶形拱顶,承载着不同的功能。

Abovedada house is located on a high-rise terrain with good sun and extraordinary views of the landscape. It is conceived as a set of very defined modules crowned with barrel vaults; those that house different functions.

02 拱形的房子坐落在新开垦的土地上,底部用当地的木桩结构支撑,获得了良好的观景视.jpg

拱形的房子坐落在新开垦的土地上,底部用当地的木桩结构支撑,获得了良好的观景视野 The vaulted house that perches on the newly planted land, with native wood piles (Cipres de las Guaitecas), to win the landscape ©Antonella Torti

中心单元是家庭和客人的公共空间(客厅-厨房)。北侧是父母的卧室,就像是覆盖冬季花园的第二层皮肤。南侧是孩子们的卧室。这些体量通过走廊相互连接,画廊和露台可以看到智利巴塔哥尼亚地平线上的风景。

The central module is the common space (living room - kitchen) for the family and guests. The one at the north end, houses the parents' bedroom and is considered a second skin to cover a winter garden. And at the south end is the module with the children's bedrooms. These volumes are interconnected by corridors -galleries and terraces that look at the landscape that draws on the horizon the Chilean Patagonia.

03 朝向北方的冬季花园形成了第二层表皮,水平方向覆盖着回收的瓦 Winter garden orie.jpg

朝向北方的冬季花园形成了第二层表皮,水平方向覆盖着回收的瓦 Winter garden oriented to the north formed a second skin covered in recycled shingle placed in the shape of a tingle horizontally ©Antonella Torti

04 玻璃画廊和露台通过楼梯连接建筑体量 Glazed gallery and terrace connecting the .jpg

玻璃画廊和露台通过楼梯连接建筑体量 Glazed gallery and terrace connecting the volumes with grandstairs staircase ©Antonella Torti

房子的不同单元模块是用木材和传统技术建造的,外面覆盖着回收来的瓷砖。

The different modules of the house are built with wood and traditional technology, being covered with recycled tiles.

05 从玻璃画廊可以看到景观,外墙由回收瓷砖覆盖构成 Views towards the landscape fr.jpg

从玻璃画廊可以看到景观,外墙由回收瓷砖覆盖构成 Views towards the landscape from a glazed gallery, framed by the volumes clad in recycled larch tiles ©Antonella Torti

06 玻璃画廊顶部的小桶形拱顶连接建筑主桶形拱顶体量 Glazed gallery crowned by smal.jpg

玻璃画廊顶部的小桶形拱顶连接建筑主桶形拱顶体量 Glazed gallery crowned by small barrel vaults connecting the vaulted volumes ©Antonella Torti

07 露台、花园和画廊连接着不同的体量,外墙覆盖着从20世纪废弃旧棚屋拆除的回收瓷砖.jpg

露台、花园和画廊连接着不同的体量,外墙覆盖着从20世纪废弃旧棚屋拆除的回收瓷砖,瓷砖倒置放置,表面纹理可见时间打磨的古铜色、苔藓以及原来的装饰 Terrace, garden and gallery, connect the different volumes covered in recycled tiles from old disused 20th century sheds, dismantled, the tile is placed upside down and a strip is left with the patina of time, mosses and the original trim ©Antonella Torti

建筑设计高度为1.5层,更利于室内通风,也便于在家长的空间中容纳一个图书馆工作室,在儿童区容纳两间客房,在中央区域用彩色玻璃窗装饰,强调高度的夹层和特色的桶形拱顶是房子的主角,与停车场上方另一个拱顶相连的拱顶是为孙子孙女们准备的游戏房。

They were designed with floor and a half height, which allows to make use of the plenum, in order to accommodate in the space of the parents a library studio; in the children's area two guest bedrooms, and in the central area enriched by stained glass windows, a mezzanine that emphasizes the height and the vault as protagonists of the house, the one that connects with the other vault that goes over the parking lot and that houses the game room for the grandchildren.

08 客厅、地板和拱顶采用原生木材,辐射松木墙漆成铅白色 Living room, floors and va.jpg

客厅、地板和拱顶采用原生木材,辐射松木墙漆成铅白色 Living room, floors and vault of native wood (tepa), radiata pine walls painted with white lead ©Antonella Torti

09 客厅观景视角,主拱顶有窗户拱顶和蒙德里安彩色玻璃 Living room facing the lands.jpg

客厅观景视角,主拱顶有窗户拱顶和蒙德里安彩色玻璃 Living room facing the landscape, main vault with window vaults and Mondrian stained glass ©Antonella Torti

10 主拱顶下的厨房,起居室和通往夹层的通道 Kitchen under the main vault living ro.jpg

主拱顶下的厨房,起居室和通往夹层的通道 Kitchen under the main vault living room and with access to mezzanine ©Antonella Torti

11 阁楼主卧室,原生木质穹顶天花板和蒙德里安风格的彩色玻璃 Loft master bedroom wi.jpg

阁楼主卧室,原生木质穹顶天花板和蒙德里安风格的彩色玻璃 Loft master bedroom with native wood vaulted ceiling and Mondrian inspired stained glass ©Antonella Torti

12 主卧的书房阁楼,蒙德里安彩色玻璃与拱顶的窗户相接 Study loft of the main bedro.jpg

主卧的书房阁楼,蒙德里安彩色玻璃与拱顶的窗户相接 Study loft of the main bedroom, with Mondrian stained glass and meeting of the main vault with the vault of the windows ©Antonella Torti

13 楼梯顶部的桶形拱顶 Encounter of vaults on the stairs ©Antonella Torti.jpg

楼梯顶部的桶形拱顶 Encounter of vaults on the stairs ©Antonella Torti

14 为孙子孙女们准备的游戏房 Games room for the grandchildren ©Antonella Torti.j.jpg

为孙子孙女们准备的游戏房 Games room for the grandchildren ©Antonella Torti

15 设计师.jpg

Edward Rojas arquitectos主创设计师及创始人Edward Rojas Vega
Edward Rojas Vega, Chief Designer & Founder of Edward Rojas arquitectos


项目名称Project: Abovedada House
项目地址Location: Nercón, Chiloé, Chile
设计单位Architects: Edward Rojas Arquitectos
主创设计师Lead Architects: Edward Roja Vega, Esteban Uribe Mansilla
设计团队Project team / Design team: Edward Roja Vega, Esteban Uribe Mansilla, Carolina Vidal, Valentina Riquelme Quintanilla, Andrea Mansilla Barra
地上层数Number of ground floors: 2
建筑面积Gross Built Area (square meters): 364㎡
项目业主Client: Pedro Lluch
施工单位Construction Firm: Constructora Corcovado
设计时间Design time: 2020
建成时间Completion Year: 2021
项目摄影Photography: Antonella Torti

shiruyu

积分:177

私信

全部评论
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则